Dekorera i boho-stil

How to

 

Inredning i boho-stil

 

Om du vill inreda ditt hem i boho-stil kan du inte göra det utan väggdekorationer. Naturliga affischer är en originell dekorationsidé. Posterton har ett brett utbud av bilder på gröna krukväxter och exotiska växter, så att du kan hitta den perfekta designen för din estetik. I det här blogginlägget får du reda på om boho-stilen är något för dig och hur du väljer rätt affischer för dig och ditt hem. 

Vad är Boho-vägginredning?

 

Boho-vägginredning handlar om att skapa ett mysigt och inbjudande rum. Stilen är uppkallad efter den bohemiska livsstilen som värdesätter fria uttryck och kreativitet. Boho-vägginredning kännetecknas därför av färgglada, eklektiska detaljer. Mönstrade tyger, vintagefynd och naturmaterial är typiska inslag i denna stil. 
Boho-stil, även känd som hippiestil, är en populär inredningsstil som kännetecknas av ljusa färger, mönster och naturmaterial. Boho-stilen förknippas ofta med en sorglös, bohemisk livsstil. Den här inredningsstilen passar särskilt bra i bostäder med öppen planlösning och mycket naturligt ljus. Syftet med att inreda i boho-stil är att skapa en avslappnad och avslappnad atmosfär. Därför är inredningen vanligtvis mycket informell. Vanliga inslag i Boho-inredningen är mattor, tapeter, kuddar, överkast och lampor i naturmaterial som trä, sten och keramik. Boho-design används ofta för att skapa ett varmt och inbjudande rum som känns som en tillflyktsort från omvärlden. När det gäller färger, tänk på jord- och juveltoner för ett rikt och inbjudande rum. 

Är det exakt den här stilen du vill ha eller har du redan en boho-inredning? I så fall passar väggmålningar med naturmotiv i boho-stil perfekt. 

Vilken Boho-typ är du?


Och ännu viktigare: vilka affischmotiv passar din boho-stil? För att hjälpa dig att ta reda på det har vi sammanställt en kort guide med de fem olika Boho-typerna.


1. Hippierna

Hippies handlar om fred, kärlek och att leva ut sin individualitet. De är ofta kreativa typer som inreder sina hem i ljusa färger och med excentriska möbler. Därför dras de till färgglada affischer som speglar deras fria anda. Vår "Tropical" bildvägg kombinerar just detta. 

 

2. Poeterna

Poeter är romantiska själar som uppskattar livets skönhet. De har ofta en svaghet för vintage och omger sig gärna med konst och litteratur. En blandning av typografiska affischer och våra vintagemotiv, till exempel vår "Retro Love"-tavelvägg, kan därför vara perfekt för poettyper. 

 

3. Yogis

Yogis handlar om balans och välbefinnande. De tenderar att inreda sina hem på ett bekvämt sätt och med flytande, lätta material. Yogis gillar också att omge sig med naturen. Om du är en yogi kanske du gillar affischerna på vår tavelvägg "Soft Bedroom"

 

4. Vagabonderna

Vagabonder är fria själar som lever för äventyr. De uppskattar nomadlivet och livet i skåpbilen och gillar att utforska världen med bara en ryggsäck. På grund av sin vandringslust har de intressanta historier att berätta. När de är hemma ska deras hem spegla just detta. Som vagabond är du perfekt utrustad med ordspråk som "every day is a new adventure", exotiska växtbilder och fantastiska vyer som Padar Island i Indonesien! Kolla in vår "Harmonic Ochra" tavelvägg för att få inspiration. 

 

5. De moderna

De moderna har en boho-stil, men med en renare, enklare look. Tänk neutrala, ljusa toner och minimalistisk inredning. Därför verkar moderns inredning ofta väl genomtänkt - det finns inga galna mönster och färgblandningar som hos hippierna. En kombination av naturmotiv och arkitektoniska affischer, som vår tavelvägg "Wild World", kanske passar dig som är modern. 

Hur kompletterar du dina affischer i boho-stil?


Här är tre tips på hur du kan få din boho-väggdekor att passa perfekt ihop med din övriga inredning:

 

  1. Håll dig till en färgpalett. Naturliga affischer är ett bra sätt att sätta färg på ditt rum, men när det gäller boho-stilen kan mindre vara mer (beroende på din typ, förstås). Välj till exempel dämpade färger och jordnära toner för att skapa en lugnande atmosfär.
  2. Införliva naturliga material. Boho-stilen handlar i allmänhet om att föra in naturen inomhus, så du bör införliva naturliga element i din inredning. Vävda korgar, trädetaljer och växter är bra sätt att göra detta.
  3. Skapa lager. Ett av kännetecknen för boho-stilen är en känsla för lagerindelning. För att uppnå den här looken kan du ställa upp dina naturliga affischer i stället för att hänga upp dem och låta dem överlappa varandra lite. 

 

Vi hoppas att det här blogginlägget ger dig några tips om vilka affischer som passar dig och ditt hem. Om du vill ha mer inspiration kan du läsa våra andra blogginlägg