Planera din tavelvägg

How to

 

Planera din bildvägg.


En tavelvägg är både uttrycksfull och dekorativ och kan ge liv åt ett helt rum. Så ta lite extra tid på dig att planera det så att det blir precis som du tänkt dig!

 

För att skapa en så genomtänkt och tilltalande bildvägg som möjligt är det viktigt att planera innan du börjar borra, hamra eller limma. Ett tips är att först lägga ut bilderna på golvet i den layout du tänkt dig framför väggen som de ska hänga på. Det ger dig en bättre uppfattning om huruvida väggen har tillräckligt med utrymme för bildväggen och vilken layout som passar bäst där.


Ofta räcker det med en eller två bilder för att fylla det tomma utrymmet på väggen i matsalen eller ovanför byrålådan i hallen, men ibland behövs det där lilla extra. Om du vill ha ett blickfång som sätter tonen för inredningen och får rummet att verka genomtänkt och inbjudande - då är en tavelvägg precis vad du behöver.


För att slutresultatet ska bli som du vill kan det vara klokt att planera lite och komma fram till hur du vill att dina affischer ska hänga och vilken layout och storlek du vill ha på din bildvägg. Oavsett om du vill hänga dem ovanför soffan, sängen eller på en helt tom vägg är det klokt att först mäta väggen och se hur mycket utrymme du har till förfogande. Sedan kan du lägga ut bilderna framför dig och placera dem i kombinationer och formationer som passar din smak. Använd ett stort papper eller ett gammalt ark och rita upp den önskade layouten för affischbrädan så att du enkelt kan hänga upp den på väggen och veta exakt var du ska sätta spikarna. Om du har en projektor hemma kan du sätta upp layouten på väggen för att göra det ännu enklare.

 

Sedan kan du hänga upp din vackra nya tavelvägg!

 

 

Med en tavelvägg kan du dekorera en vägg på ett enkelt och billigt sätt och göra ditt hem ännu mer hemtrevligt och personligt.