AnnMarie Erngren- Collection

Kollektion

AnnMarie Erngren Collection.

AnnMarie Erngren är född och uppvuxen på Muskö. Omringad av hav och natur har detta har alltid präglat hennes måleri. Numera bor hon i Nynäshamn. Denna vackra skärgårdsstad ligger ca tre mil från henne barndomsplats och fungerar lite som "ersättare" till ön och förenar samtidigt hennes kärlek till skärgården med närheten till småstadslivet.

 

AnnMarie har en bred bakgrund, bla utbildad i grafisk design på Mariahissens Grafikskola och Berghs School of Communication, deltagit på diverse konstutställningar som Liljevalch Vårsalong, Upplands Väsby Konsthall och Galleri Katarina i Stockholm. Hennes konst har satt avtryck på posters, kort, servetter, tyg och brickor.

 

AnnMarie berättar att det finns många medier att använda sig av. "Förr var jag mer strikt. Höll mig till ett medium per målning. I dag blandar jag ohämmat så länge medierna tekniskt passar varandra. Motiven hämtar jag från dåtid, nutid och framtid. Politik, samhälle, känslor, barndomsupplevelser -allt som känns viktigt för mig att illustrera, på mitt sätt! Tex är akvarell spännande tack vara pigmentens olika temperament. Blandat med mycket vatten lever pigmenten upp och överraskar målaren. 

Jag använder färg för att berätta och sätter förhoppningsvis både min och åskådarens fantasi i rörelse. Men att sätta färg på orden, på pappret innebär inte att tolkningen är färdig då min bild är det. Nu är det upp till var och en att finna något som berör eller inte. Att tycka eller inte tycka".