Art Nouveau Posters

Få konst- och inredningsstilar har gjort ett lika stort avtryck som jugend, eller Art Nouveau, som den också kallas. Denna inriktning inom arkitektur, konst, grafik och design blev omåttligt populär runt förra sekelskiftet och fortsätter att inspirera formgivare än idag. Art Nouveau är en brokig stil med många olika stiluttryck. Dock brukar det finnas guld, snirkliga ornament med växter, trollsländor och stjälkar, samt mytologiska figurer som gracer och kvinnogestalter. På den här sidan hittar du våra art nouveau posters med vackra motiv i olika storlekar. Använd våra filter för att få fram affischer med särskilda mått och egenskaper, eller scrolla ner för att se alla art nouveau posters.

Köp Art Nouveau posters online

Det är inte konstigt att jugend och art nouveau är en så älskad inredningsstil. De vackert formgivna möblerna, affischerna och föremålen skänker en touch av värme och skönhet till alla typer av rum. Här på Posterton hittar du till exempel posters från jugendstilens främsta konstnär – österrikaren Gustav Klimt. Klimts tavlor, som till exempel Kyssen, är riktiga klassiker som kommer passa perfekt in i ditt judgend-stylade hem. 

Upptäck även våra andra art nouveau-motiv och skapa dig en härlig atmosfär som andas sekelskifte, harmoni och mys. 

Jugend, Sezession och Art Nouveau – många namn på samma stil

Jugendstil, eller ungdomstil som det blir översatt till svenska, uppkom som ett alternativ till den enformiga och trista industrialismen, och förde in organiska mönster, guld och mjuka linjer i konsthantverket. I fransk- och engelsktalande länder är stilen känd som Art Nouveau – den nya konsten. Namnet härstammar från inredningsbutiken Maison de l’Art Nouveau i Paris, i vilken den tyske innehavaren Siegfried Bing presenterade det senaste inom möbler och konst. Art Nouveau-stilen blev populär i hela Europa och snart dök det upp inhemska varianter här och var. I England anammades stilen av Arts & Crafts-rörelsen, med William Morris i spetsen. I Tyskland fick stilen namnet Jugend och i Österrike döptes den till Sezession (utbrytning). 

Inred med snygga art nouveau posters

 

De vackra och tidstypiska motiven kommer skänka ditt hem en air av elegans. Skapa en känsla från Paris under La Belle Epoque, med caféer, konstnärer och varitéer. Här kan vi bland annat rekommendera motiv från Toulouse-Lautrec. Du kan även ta en titt bland våra posters med blommotiv – växter var ju som bekant ett populärt inslag inom art nouveau. 

När du beställer art nouveau posters från oss så kan du själv bestämma vilken storlek din affisch ska ha. Vi har posters i A4-format till stora planscher på 50x70 cm. Perfekt om du hittat en äkta jugend-ram på loppis och är på jakt efter något passande att rama in. 

Du kan även beställa ramar till dina posters från oss på Posterton. Vi har ramar i flera olika material i samma mått som våra posters. Till en art nouveau-tavla finns det inget bättre än en snygg guldram.

Beställ Art Nouveau posters online

På Posterton handlar du art nouveau posters enkelt online. Hitta bara det motiv du gillar, välj vilket mått din poster ska ha och beställ hem! Vi skickar vanligtvis din affisch redan dagen efter att du gjorde din beställning. Detta innebär att du sällan behöver vänta mer än 2-3 dagar på att få hem din poster. Vi trycker alla våra posters på FSC-certifierat papper av högsta kvalitet. Detta säkerställer att din affisch håller länge, samtidigt som färgåtergivningen blir så bra som möjligt. 

Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med din plansch så har du alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar hos oss.