Konstnärer

Fyll dina väggar med posters på berömda målningar och konstverk av kända konstnärer. Hos Posterton har vi vackra prints och affischer med många av de mest ikoniska verken i konsthistorien – från renässansen till modern konst och street art. Bläddra dig igenom vårt stora urval av posters från kända konstnärer eller använd menyn till vänster för att välja en specifik konstnär. Alla våra posters trycks på premiumpapper som garanterar ett vackert och hållbart print.

Köp posters på kända tavlor och konstverk

I denna kategori hittar du konstverk som gått till historien, målningar som förändrat sättet vi ser på konsten och konstnärer som valt att gå sin egen väg. Till vårt sortiment av art prints har vi valt ut favoriter från konstnärer som satt sitt outplånliga avtryck på vår värld. Oavsett vilken konstepok du gillar bäst så kommer du garanterat hitta en poster från en konstnär du gillar bland dessa affischer. 

Stort urval av affischer och prints med modern konst

Modern konst är inte längre så värst modern. Faktum är att den tidiga moderna konsten har över hundra år på nacken. Stilriktningen modernism syftar nämligen på den rörelse inom konsten som dök upp i början av 1900-talet och vände upp och ner på allt vad regler och normer hette. Detta betyder att modern konst egentligen är en samlingsterm som rymmer många olika stilriktningar, som expressionism, kubism, konstruktivism, primitivism, m.m. 

Det alla dessa konststilar har gemensamt är att de bryter med den gamla tidens konventioner kring vad konsten kan föreställa och vilka färger man får lov att använda. Denna brytning kom sig av att fotografin hade gjort att den figurativa konsten hade tappat i betydelse. 

På Posterton har vackra posters från abstrakta pionjärer som Hilma af Klint och Wassily Kandinsky som utifrån sina spiritistiska och filosofiska övertygelser utforskade symboler, färger och uttryck på helt nya sätt. Bland våra övriga posters med abstrakt konst hittar du även Piet Mondrians stilrena kompositioner och Paul Klees färgsprakande tavlor

Givetvis har vi även posters på tavlor från giganter som Picasso, Matisse, Gustav Klimt och Frida Kahlo. Botanisera bland modernistiska stilleben, abstrakta mönster, vackra landskapsmotiv och mycket, mycket annat.    

Klassisk konst från kända konstnärer

Även om vår kategori med konstaffischer främst består av modern konst så har vi även många klassiska konstverk bland våra posters – från renässansen till impressionismen. Bland dessa hittar du bland annat Leonardo da Vinci och Katsushika Hokusai, men också franska mästare som Cezanne, Monet och Henri Rousseau.  

Hokusais Under vågen utanför Kanagawa har reproducerats otaliga gånger och återfinns idag på allt från kaffekoppar till tapeter och tatueringar. Hokusai anses vara en av Japans största konstnärer genom tiderna och hans bilder har varit en stor inspirationskälla för mängder av målare och illustratörer – både i Japan och i väst. 

Bland våra posters med klassiskt måleri så hittar du även impressionismen (och post-impressionismen). Dekorera dina väggar med vackra sydfranska landskap i starka färger från Cézanne eller van Gogh. Eller varför inte välja någon av Claude Monets klassiska målningar? I vår samling av Monet posters hittar du många av hans mest älskade motiv. Missa inte heller våra vackra prints på Toulouse-Lautrecs skildringar av det sena 1800-talets Paris. 

Posters på konst i många konststilar och riktningar

På Posterton arbetar vi ständigt med att bredda vårt utbud med posters från fler konstnärer och fler inriktningar. Redan idag kan du välja posters från dessa olika konststilar:

  • Renässans
  • Japanska träsnitt
  • Impressionism
  • Expressionism
  • Primitivism
  • Abstrakt konst
  • Surrealism
  • Modernism
  • Street art

Upptäck också våra posters med målningar från okända konstnärer och illustratörer. 

Reproduktioner av kända tavlor i olika storlekar

När du beställer en poster av oss så kan du även bestämma vilka mått den ska ha. På så sätt behöver du inte välja bort ett konstprint bara för att det är för litet eller för stort för väggytan där den ska hänga. På Posterton sätter vi en stolthet i att kunna erbjuda affischer och prints av högsta kvalitet. Vi använder oss till exempel av premiumpapper som gör konstnärernas verk rättvisa. Detta innebär också att din poster kommer att hålla sig snygg i många år utan att blekna. 

Bästa sättet att hålla dina posters snygga över tid är att rama in dem. I vår online butik säljer vi även tavelramar med samma mått som våra affischer. Välj din favorit från vårt stora urval av ramar i trä och olika metallramar.  

Beställ posters från kända konstnärer online

På Posterton har vi som mål att kunna erbjuda dig posters från de kändaste konstnärerna. Hos oss handlar du smidigt och snabbt online och får hem din poster inom 2-3 arbetsdagar. Som kund har du 14 dagars ångerrätt vilket betyder att du får byta poster om du skulle hitta ett motiv du gillar bättre. Hitta din favorit bland de många konstnärerna och beställ en poster redan idag! 

Svårt att bestämma dig? Varför inte beställa flera på en gång! På vår inspirationssida har vi samlat tips och idéer på hur du hänger dina affischer snyggt.