Paul Cézanne Posters

Paul Cézanne anses vara en av de mest inflytelserika konstnärerna inom det europeiska måleriet. Hans sätt att vidareutveckla impressionismens arv och bana väg för kubismen har för alltid skrivit in honom i konsthistorien. Cezanne målade i huvudsak landskap (gärna sin sydfranska hemtrakt), stilleben av frukter och badande människor. Här har vi samlat Paul Cézanne posters med många av hans mest berömda tavlor. Scrolla ner för att se alla Cézanne posters i vårt sortiment, samt läsa mer om hans konstnärskap.

Köp Paul Cézanne posters online

Paul Cezanne var verksam som konstnär från mitten av 1800-talet fram till förra sekelskiftet. Trots att det har gått mer än ett sekel sedan han dog så fortsätter hans tavlor att trollbinda nya generationer av konstnärer och konstälskare. Med en osviklig känsla för ljus, färg och perspektiv var han med och la grunden till det som senare skulle bli modern konst. 

Hos Posterton har vi valt ut favoriter från hans stora produktion. Vår förhoppning är att du ska hitta en Cezanne poster som passar perfekt i ditt hem. En Cézanne-affisch är lika dekorativ som den är konstnärligt intressant – och de passar till i stort sett alla sammanhang. 

Paul Cezanne – från impressionism till modern konst

Paul Cezanne ses som en av de stora förnyarna av måleriet och hans konstnärskap omfattar många olika perioder och konststilar. Han började som realistisk konstnär. Detta var dock en kort episod i Cezannes liv. Inspirerad av konstnärer som Monet, Pissarro och Manet började han på 1860-talet istället utforska impressionismen och nya sätt att bryta mot konstens regler. Dock skulle det dröja till 1890-talet innan Cézannes konst började uppmärksammas på riktigt. 

 

Precis som alla banbrytande konstnärer fortsatte Cezanne att utveckla sitt måleri hela sitt liv. Inte nog med att han jämte konstnärer som van Gogh, Gauguin, Toulouse Lautrec räknas till de stora postimpressionisterna. Han banade dessutom väg för den abstrakta konsten. Cezanne hade en vision om att fånga motivets väsen, vilket gjorde att han frångick det figurativa till förmån för andra uttrycksformer, bl.a abstraktioner. 

 

I Cezannes målningar kan man se hur han lekt med perspektiv och använt olika perspektiv vid avbildningen av samma objekt. Detta djärva stilgrepp gjorde stort intryck på konstnärer som Picasso, Braque och Matisse, som senare kom att utveckla konststilar som kubism, fauvism och modernism. 


 

Affischer med stilleben och provencalska landskap

Paul Cezanne var en mycket produktiv konstnär som lämnat efter sig uppemot tusen verk till eftervärlden. Bland våra Cezanne posters hittar du klassiska tavlor som Stilleben med Päron, samt olika landskapsmotiv från konstnärens födelsestad Aix-en-Provence med omnejd. 

 

Cézannes motiv passar utmärkt att kombinera med andra posters och fotografier. Vill du ha inspiration på hur du hänger upp dina posters? Kolla in vår sida med inspiration, med massor av idéer och tips på hur du skapar en snygg tavelvägg, m.m. 

Beställ Cézanne posters i olika storlekar

På Posterton kan du själv välja storlek på din affisch. Vi har Cézanne posters i både små format (21 x 30 cm, 30 x 40 cm) och lite större storlekar (40 x 50 cm, 50 x 70 cm). På så vis kan du beställa en affisch som är perfekt anpassad till din vägg. Givetvis säljer vi även ramar till våra posters. Välj från ett brett urval av olika tavelramar i olika mått och utföranden. 

 

Alla våra Cézanne posters är tryckta på utvalt premiumpapper av hög kvalitet. Detta garanterar både en utmärkt färgåtergivning och lång hållbarhet. Din poster skickas alltid i ett hårt kartongrör som säkerställer att din beställning kommer fram utan att vikas eller skadas. Vi skickar i regel alla posters dagen efter det att du gjorde din beställning.