Matisse Posters

Pryd ditt hem med posters på några av Matisses vackraste målningar. Henri Matisse räknas till den moderna konstens främsta företrädare och upphovspersoner. Här har vi samlat posters på utvalda favoriter bland Matisse många målningar. Kännetecknande för Matisse är starka färger, vackra stilleben och egensinniga avbildningar av människor. Scrolla ner för att se alla Matisse posters i denna kategori, samt för att läsa mer om Henri Matisses liv och konstnärskap.

Köp Matisse posters online

Matisse är en av de populäraste konstnärerna när det kommer till affischer och posters, vilket inte är någon slump. Hans verk är inte bara vackra och ikoniska – de gör sig också otroligt bra i tryckt form. Troligtvis har du någon gång varit på besökt ett café eller en vän som har haft en poster med Matisses blå kvinnor på väggen. Som en av modernismens stora mästare passar hans målningar och konst in i de flesta typer av hem, och skänker en elegant och färgstark känsla till alla rum

 

Den franske multikonstnären hade en osviklig känsla för färg och form och hans konst och tekniker har inspirerat generationer av konstnärer och skulptörer, och fortsätter inspirera än idag. Upptäck skönheten i våra Matisse posters och beställ hem en idag! 

 

Hittade du inte den Matisse affisch du letade efter? På Posterton arbetar vi ständigt med att utöka vårt utbud av konstposters, så titta gärna in om ett tag igen. Vem vet, kanske har vi hunnit få in just din favorit av Henri Matisse!

Henri Matisse – från fauvism till modern konst

Henri Matisse räknas, jämte Picasso, som modernismens främste konstnär. Genom ett banbrytande sätt att använda form och färg kom han att definiera det nya århundradets konst i början av 1900-talet. Matisse föddes i norra Frankrike 1869 och började studera konst i tidiga tjugoårsåldern under konstnärer som Moreau och Bouguereau. 

 

Inspirerad av konstnärer som Paul Cézanne och Édouard Manet började Matisse att experimentera sig fram till ett eget, unikt uttryck. Tillsammans med André Derain grundande han konststilen fauvismen (från franskans fauve = vilddjur), i vilken färgen fick en framträdande roll. Den nya stilen bröt radikalt med dåtidens regler kring form och färg och blev viktig för uppkomsten av expressionism och abstrakt konst

 

Precis som alla stora konstnärer arbetade han med att utveckla sin konst under hela sitt liv. Således övergavs fauvismen efter några år till förmån för mer traditionellt måleri, som t.ex. hans orientaliska odalisker. Mot slutet av hans liv drabbades Matisse av cancer vilket gjorde honom rullstolsbunden och oförmögen att måla. Detta resulterade i att han började arbeta med nya metoder och uttryck, som till exempel collage (gouaches découpées). 

 

Även om Matisse främst är känd som målare arbetade han med en rad olika konstnärliga uttrycksformer som till exempel skulptur, teckning och grafik. 

Beställ Matisse posters i olika storlekar

Hos Posterton beställer du Matisse posters och affischer av hög kvalitet. Alla våra Matisse posters trycks på utvalt premiumpapper, som säkerställer en bra färgåtergivning och lång hållbarhet. Våra Matisse posters går att beställa i olika storlekar, från 21 x 31 cm upp till 50 x 70 cm. På så sätt kan du beställa en poster som passar perfekt till din vägg – oavsett hur liten eller stor yta det rör sig om. Givetvis har vi även ramar i olika färger och material som passar måtten på din Matisse poster. 

 

När du beställer posters (av Matisse, eller någon annan konstnär) så behöver du i de flesta fall inte vänta längre än 2-3 arbetsdagar tills den är hemma hos dig. Vi skickar alla våra affischer och planscher i hårda kartongrör, vilka skyddar din beställning från att vikas och fläckas ned. 

 

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt vilket betyder att du kan byta till ett annat motiv om det du köpte inte känns hundra. Upptäck våra andra posters med verk av kända konstnärer, eller kolla in våra många övriga kategorier.