Hilma af Klint Posters

Hilma af Klint är den abstrakta pionjären som blev en sensation i konstvärlden 70 år efter sin död. I vår samling av Hilma af Klint-posters hittar du affischer från hennes viktigaste bildsvit – Målningar till templet. Med sitt särpräglade bildspråk och symbolmättade måleri har hon blivit en favorit hos många konstälskare – unga som gamla. Scrolla ner för att se alla posters i Hilma af Klint-kategorin, samt för att läsa mer om hennes unika konstnärskap.

Köp Hilma af Klint posters online

Här hittar du våra posters med Hilma af Klints uttrycksfulla och fantasieggande målningar. Våra Hilma af Klint posters är hämtade från hennes mest centrala verk – Målningar till Templet. Målningar till Templet är en samling på 193 målningar som hon arbetade med under åren 1906-1915. Samlingen består i sin tur av olika teman och grupper. Bland våra Hilma af Klint-affischer finner du målningar från sviterna De Tio Största och Svanen och Duvan. 

 

På Posterton arbetar vi ständigt med att bredda vårt utbud av posters från Hilma af Klimt och andra viktiga konstnärer. Så om du inte hittar just den affisch du är ute efter så kan du alltid titta in igen vid ett senare tillfälle. 

Hilma af Klint – en pionjär inom abstrakt måleri

 

Hilma af Klint är en unik konstnär på så sätt att hon var banbrytande tidig med att utveckla ett abstrakt bildspråk. af Klint var faktiskt före pionjärer som Wassily Kandinsky och Piet Mondrian som annars ansetts ha introducerat det abstrakta måleriet. Dock har hennes inflytande på konstens utveckling varit blygsam, då hon i sitt testamente skrev att hennes målningar inte fick visas förrän 40 år efter hennes död (när världen var mogen). Konstvärlden fick först upp ögonen för hennes måleri på en samlingsutställning i Los Angeles 1986. Men det var först i och med utställningen på Moderna Museet 2013 som hon fick sitt stora internationella genombrott. Med sitt kraftfulla färg- och formspråk, fylld med esoterisk symbolism och kristen mystik, har hon nått världsberömmelse och hennes tavlor har visats på några av de mest prestigefyllda museerna i världen, som till exempel Guggenheim, MoMA, Tate Modern, Centre Pompidou och Moderna Museet. 


 

Starka färger och esoteriska teman 

Grundtemat i Hilma af Klints konst är att synliggöra den osynliga världen. af Klint var starkt påverkad av dåtidens stora spiritistiska rörelser som teosofi och antroposofi och använde sitt målande som ett sätt att gestalta idéer om andlig utveckling och högre former av medvetande. Målningar till Templet tillkom genom att hon, i rollen som medium, mottog “meddelanden från andar” som senare blev till former, kompositioner och färger. 

 

I bildsviten De Tio Största behandlar hon teman som livet och dess olika stadier: barnaålder, ynglingaålder, mannaåldern och ålderdomen. Svanen är ett annat återkommande motiv inom hennes måleri. Hos Posterton har vi prints och posters med några av Hilma af Klints mest älskade verk. 

Hilma af Klint-affischer i olika storlekar

Ett utmärkande drag hos af Klints målningar är att de ofta är väldigt stora – vilket såklart är en effektfull upplevelse för den som betraktar dem i verkligheten. Hos Posterton kan du dock själv välja hur stora eller små dina Hilma af Klint posters ska vara. Välj enkelt storlek i menyn som dyker upp när du klickar på en Hilma af Klint poster du vill ha. På Posterton använder vi oss uteslutande av premiumpapper när vi trycker våra Hilma af Klint posters. Den höga papperskvaliteten har handplockats för att så gott det går kunna efterlikna originalens intensivitet och känsla. Vi har även ramar i samma mått som våra posters. Välj mellan svart, vitt och obehandlat trä, eller metaller som guld, silver eller mässing. 

Beställ Hilma af Klint posters online

Köp vackra prints av Hilma af Klints målningar på Posterton. Hos oss handlar du snabbt, smidigt och säkert. Ångerrätt gäller i 14 dagar från det att du gjorde din beställning. 

På Posterton skickar vi vanligtvis din Hilma af Klint poster dagen efter att du gjorde din beställning. Det betyder att du kan börja dekorera dina väggar efter redan 2-3 arbetsdagar. 

Intresserad av posters från andra konstnärer verksamma i samma tid som af Klint? Kolla då in våra affischer med tavlor från Henri Matisse, Paul Klee och Pablo Picasso, m.fl.