Wassily Kandinsky Posters

Upptäck de fantastiska kompositionerna av färg och form i Wassily Kandinskys konst. Wassily Kandinsky anses vara en av de största moderna konstnärerna och var en pionjär inom det abstrakta måleriet. På den här sidan har vi samlat Wassily Kandinsky posters från olika stadier av hans konstnärskap. Välj mellan flera olika vackra motiv i starka färger. Scrolla ner för att se alla våra Wassily Kandinsky posters och för att läsa mer om detta spännande konstnärskap.

Köp Kandinsky posters online

På Posterton köper du posters med kända tavlor av Wassily Kandinsky. Kandinskys uttrycksfulla sätt att använda färg och geometriska former har gjort honom till en favorit bland konstälskare av alla åldrar. Hans popularitet kan ha att göra med att en Kandinsky poster passar med så många olika inredningsstilar. De vackra målningarna är lika tidlösa som de är dekorativa. De intensiva färgerna lyser nämligen upp vilken vit och tråkig vägg som helst! 

På Posterton arbetar vi ständigt med att utöka vårt sortiment av Wassily Kandinsky posters. Så hittar du inte just den tavlan du letar efter så titta gärna tillbaka om ett tag igen. 

Wassily Kandinsky – abstrakta konstens poster boy

Kandinsky föddes i Moskva i mitten av 1800-talet och började sin konstnärliga bana först som 30-åring. Han var verksam främst i Tyskland och Frankrike, vilket gjort att den tyska stavningen av hans namn är den som blivit mest etablerad. Utöver måleri var Wassily Kandinsky en hängiven konstteoretiker och gav ut flera inflytelserika skrifter om konst och färglära

 

Likt Hilma af Klint, Paul Klee, Piet Mondrian och andra abstrakta konstnärer under den här tiden var Kandinsky starkt influerad av teosofin och utforskandet av den inre världen. Fokus flyttades från att avbilda objekt till att gestalta inre “abstrakta” former och färger. Färg behövde inte längre motsvara naturen, utan kunde användas till att uttrycka känslor, eller bara färg i sig. 

 

Kandinsky höll sig ständigt i konstens avant-garde och utvecklade sin teknik och stil under hela sitt liv. Han reste dit konsten bröt ny mark och undervisade bland annat på konst- och arkitekturskolan Bauhaus åren 1921-1933. 

Vasilij Kandinskij (som hans namn stavas på svenska) har gått till historien som den abstrakta konstens stora mästare. Han har haft ett enormt stort inflytande på kommande konststilar, från abstrakt expressionism till art informel. 

Kandinsky posters i olika färger och storlekar

En Wassily Kandinsky poster kommer att fylla ditt hem med färg och skönhet. I vårt sortiment hittar du bland annat Heavy Red, Komposition i rött, blått, grönt och gult, och Watercolours IX with black lines, med flera. 

Det bästa med att köpa din Kandinsky affisch hos oss är att du kan välja vilka mått din poster ska ha. På så sätt slipper du välja bort en vacker poster bara för att väggytan är för liten. 

Möjligheten att välja storlek gör också att du enklare kan skapa en snygg tavelvägg i ditt vardagsrum. Matcha din Kandinsky poster med affischer och tavlor i samma färger och liknande motiv. I menyn till vänster hittar du posters indelade efter färg, som till exempel Röda posters och posters i guld, med flera. 

Vill du matcha dina Wassily Kandinsky posters med konst från samma tidsperiod? Kolla då in vår sida med olika konstnärer

Beställ posters av Kandinskys tavlor

Hos Posterton beställer du enkelt Wassily Kandinsky posters online. Välj bara det motiv du vill ha, samt vilka mått din poster ska ha. 

Till skillnad från Kandinsky så kommer inte din poster att resa kors och tvärs över Europa innan den kommer fram. Vi skickar vanligtvis din affisch redan dagen efter din beställning. Det betyder att du oftast får ditt paket inom 2-3 dagar. Som kund hos oss har du 14 dagars ångerrätt. Så skulle du ångra dig gällande motiv så har du två veckor på dig att byta till något du gillar bättre