Gustav Klimt Posters

Låt en poster med konst av Gustav Klimt få pryda dina väggar. Hans tavlor och porträtt är originella, tidlösa och detaljrika, vilket gör att hans konst bra passar i hemmets alla rum! Oavsett om du redan har ett favoritverk av Klimt, eller vill kolla runt bland hans många vackra tavlor innan du bestämmer dig, så har du kommit till rätt sida. Scrolla ner för att se alla prints på Klimts tavlor.

Nytänkande och tidlös

När man pratar om Österrikes främsta konstnärer, är Gustav Klimt en av de namnen som tenderar att dyka upp först. Under sina aktiva år kom han att bli känd världen över, både för sina motiv och tekniker. Han förknippas även med Art Nouveau (Jugend), en rörelse som har haft stort inflytande på den konstens utveckling sedan början på 1900-talet.

Gustav Klimts målningar är fulla av detaljer och har ofta en sensuell underton. Många pratar om honom som en pionjär som drev in nya influenser i en konstvärld som stagnerat i tradition och historia. Hans banbrytande konst har gjort att hans tavlor fortsätter återskapas i alla möjliga varianter och former – inte minst som posters och prints. 

Gustav Klimts gyllene period

Man kan ofta hitta inslag av guld i många av hans mest framstående konstverk. Klimts pappa jobbade med att gravera guld och silver, och även om han inte själv valde just detta yrke, verkade ädelmetallerna inspirera honom. Han hade nämligen en guld-period, under vilken han skapade några av sina mest uppmärksammade verk. Du är säkert bekant med en av Gustav Klimts mest kända målning – Kyssen. En otrolig målning som än idag, över 100 år senare, fortsätter att fascinera och inspirera åskådare världen över. 

Ett återkommande motiv i hans målningar är kvinnokroppen. Med symbolism och mystik har han porträtterat kvinnor i många av sina tavlor. Ett känt exempel är Porträtt av Adele Bloch-Bauer. Likt paret i Kyssen, har Klimt även smyckat Adele med guldiga inslag. 

Inspiration - sätta upp dina Gustav Klimt posters

Oavsett om du beundrat Gustav Klimt i många år, eller precis har upptäckt hans konst, är vi rätt säkra på att du kommer trivas med hans motiv i ditt hem. Affischerna är fina att sätta upp i någon av våra många ramar. Matcha de guldiga inslagen med en ram i guld, eller skapa kontrast med en i svart. Det finns inga rätt eller fel! 

Behöver du idéer eller guidning kring hur du kan inreda med posters, rekommenderar vi att du kikar in vårt avsnitt Inspiration. Där får du bland annat tips och tricks om hur du sätter ihop en snygg tavelvägg – perfekt för dig som inte kan välja bara en av Gustav Klimts fängslande motiv. 

Gustav Klimt posters av högsta kvalitet 

Våra posters trycks alltid på papper av högsta kvalité. Vi använder premiumpapper som är FSC certifierat med en matt yta. Varje poster går igenom vårt seniora team, som endast godkänner planscher med en bildkvalité i toppklass. Du kan alltså lita på att du får en affisch som återspeglar originalets genuinitet.

Beställ posters med Gustav Klimts motiv online

Idag kan du billigt och snabbt få upp några av världens mest kända konstmotiv på dina egna väggar. Vi har nämligen fri frakt över 349 kr och en leveranstid på ca 2–3 arbetsdagar.

Är du osäker på vilken av Gustav Klimts tavlor som hade passat bäst hemma hos dig? Inga problem. Beställ hem dina favoriter och testa direkt på väggen. Du har alltid 14 dagars ångerrätt och kan därför i lugnt och ro känna efter vilken poster som passar bäst ihop med resten av din inredning. 

Vi har även posters med motiv från andra konstnärer verksamma runt sekelskiftet 1800-1900. Monet, Matisse och Wassily Kandinsky är några vars tavlor du kan beställa hem.