Piet Mondrian Posters

Upptäck de fantastiska kombinationerna av raka linjer och grundfärger i holländaren Piet Mondrians tavlor. Mondrians banbrytande och stilrena konst har blivit ikonisk – och hans tavlor är lika moderna idag som när de målades för sisådär 100 år sedan. Här hittar du våra Piet Mondrian posters med de klassiska svartvita fyrkanterna med röda, blå och gula fält. Scrolla ner för att se alla affischer i kategorin Piet Mondrian posters – och läs mer om hans konstnärskap längst ned på sidan.

Köp Piet Mondrian posters online

Mondrians tavlor är konst för finsmakare. Trots att målningarna vid en första anblick verkar simpla är de omisskännliga i sitt uttryck. Försök dig på att kopiera hans stil så kommer du förstå vad vi menar! Med en Piet Mondrian poster på väggen kommer du höja stilnivån i ditt hem med åtskilliga snäpp. Oavsett om du har en avskalad och minimalistisk stil eller en bohemisk och livfull inredning så kommer en affisch med någon av våra Piet Mondrian posters passa perfekt. 

Tack vare de rena formerna och färgerna hos Mondrian är det enkelt att matcha med andra planscher och tavlor. Varför inte skapa en snygg gallerivägg med en Piet Mondrian-affisch i centrum? På vår inspirationssida hittar du mängder av bra tips på hur du hänger tavlor och posters.   

Piet Mondrian – klassiskt måleri till abstrakt konst

Piet Mondrian föddes 1872 i Amersfoort i Nederländerna som Pieter Cornelis Mondriaan. Innan han blev en av den abstrakta konstens stora namn sysslade han med figurativt måleri i post-impressionistisk stil. Precis som Hilma af Klint, Wassily Kandinsky och andra konstnärer vid den här tiden blev Mondrian intresserad av teosofi och nyandliga rörelser. Detta tog sig uttryck i att han började utforska abstrakta uttryck och radikal konstteori.

Tillsammans med Theo van Doesburg, m.fl, bildade han konstgruppen De Stijl som blev mycket inflytelserika när det kom till att flytta fram gränserna för vad konst kan vara. 

Fyrkanter och grundfärger blir till stor konst

Att bryta ner måleriet till dess minsta beståndsdelar är ett radikalt stilgrepp som redan hade utforskats av ryska konstruktivister som Malevitj, Rodtjenko och El Lisitskij, m.fl under 1920-talet. Det nya samhällets konst skulle tjäna människan och bryta sig fri från den gamla världens konventioner. Dessa idéer spred sig om en löpeld över Europa och kom så småningom även till Nederländerna. Här utvecklade Piet Mondrian en internationell form av konstruktivism som var mer andligt än revolutionärt inriktad. Resultatet blev de ikoniska kompositionerna i rött, blått och gult. Denna abstrakta stil gjorde honom berömd och Mondrian blev trogen sin målarstil fram till sin död 1944. 

Hans kompositioner är till synes enkla tavlor bestående av ett rutnät av tjocka svarta streck där enstaka rutor fyllts i med antingen rött, gult eller blått. I några tavlor har någon färg utelämnats eller lagts till, i andra är rutnätet diagonalt, men i övrigt är det mycket små variationer. 

Beställ posters med Mondrians berömda tavlor

Att hänga upp Composition with Large Blue Pane, Red, Black, Yellow and Grey är alltid rätt, oavsett om det är en reproduktion eller en affisch. Vi använder oss av papper av hög kvalitet när vi trycker din poster. Detta säkerställer att utskriften blir snygg – och håller sig snygg över tid. 

På Posterton köper du Piet Mondrian posters enkelt, snabbt och säkert. Välj bara vilken Mondrian poster du vill ha, samt hur stor eller liten den ska vara. Vi skickar vanligtvis din affisch redan dagen efter du gjort din beställning. Detta betyder att du oftast inte behöver vänta mer än 3 dagar på din nya Mondrian poster. 

Som alltid när du handlar online så har du 14 dagars ångerrätt. Så om du upptäcker att Mondrian inte är rätt konstnär för ditt hem så kan du byta till en annan konstposter. Klicka här för att se posters från andra kända konstnärer.